torstai 29. tammikuuta 2015

Lämmikettä kaulalle

Olen sairastellut neljä viikkoa sitkeää flunssaa ja nyt alkaa pikku hiljaa helpottaa. Huomasin ulkona ollessani, että kaulani tarvitsi entistä parempaa suojaa ympärilleen eikä edes iso Revontuli-huivi riittänyt hommaan.

Niinpä tein itselleni äidin boleron ylijäämistä langoista kaulurin.
Malli: Koko perheen palmikkokaulurit (Mirja M)

Lanka: Garnstudio Drops Cotton Merino

Puikot: 3,5 mm ja 4 mm

Ravelry-projekti: Palmikkokauluri

Fiilis: Se meni paremmin kuin odotin.Kauluri oli helppo kuin mikä. Itseäni näin väsyneenä ja nuhaisena epäilytti aloittaa työ, johon täytyi luoda yli sata silmukkaa ja neuloa pyörönä ilman, että työ menee kierteelle. Suureksi ilokseni sain homman käyntiin ilman ongelmia. Tämä valmistui hämmästyttävän nopeasti ja oli kyllä mukavaa neulottavaa. Palmikot toivat ihanaa "rytmiä" tekemiseen ja ohjeissakin kerrottiin, miten ne voi tehdä ilman apupuikkoa. Se varmasti nopeutti tekemistä.
Lanka oli miellyttävä neuloa. Olen tehnyt aikaisemmin kaulurin sukkalangasta ja se hieman kutittaa. Tuossa on noin 50/50 merinovillaa ja puuvillaa, jolloin se ei kutise ja lämmittää kuitenkin kivasti. Värikin "maastoutuu" hyvin takin väriin.


Tämä sopii myös sporttisemman takin alle lämmittämään, jolloin välttämättä tarvitse erikseen huivia. Ja oikein kylmillä säillä (tai kun on kurkku kipeä) laitan luultavasti tämän ja ison villahuivin päälle. Luulis tarkenevan.


Ja loppuun vielä Möhkis. Pitäähän ronsunkin blogissa näkyä, kun sitä niin on mainostettukin.


Huomion puute aiheutti Möhkössä vähän mielipahaa ja sain osakseni pientä mökötystä.


Mutta onneksi hän on nopea leppymään. :)Oikein hyvää viikonloppua!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti