perjantai 20. helmikuuta 2015

Neulojan kädenlämmikettä

Välillä meidän kotona on hieman koleaa sisätiloissa ja tuntuu, että sitä tarvitsisi käsilleen jotain hihaa pidempää. Etenkin sormet ovat kuin jääpuikot ja jopa neulominen on nihkeää, vaikkakin se vähän pistääkin verenkiertoa liikkeelle, muttei tarpeeksi.

Ostin Kaapelitehtaan joulumyyjäisistä tällaista lankaa:


Jostain syystä nuo värit houkuttelivat

Kyseessä on Vanja Sean langat, pienet 20 gramman kerät. Kasvivärjättyjä ja suomalaisesta lampaanvillasta tehdyt. <3

Pitkän pohdinnan ja pähkäilyn jälkeen päädyin malliin, jonka olin tehnyt jo aiemmin. Tai ainakin melkein. Yritin tehdä sormikkaita, mutta kolmen viimeisen sormen neulominen muuttui alkavien hellepäivien takia niin ylivoimaiseksi, että se työ sitten jäi. Mulla oli melkoinen kriisi siitä, että pilaisiko värien vaihtuminen tuon nätin lehtikuvion. Siksi sopivan mallin valitseminen kestikin jokusen aikaa. Kaikella sitä ihminen osaa itseään stressata...
Lahjaksi saatu kynttiläkin oli väreiltään hyvin samanhenkinen kuin lämmikkeeni


Kivat tuli, mutta nämä lähtee kyllä helposti pyörimään kädessä, jolloin kuviokin liikkuu ja se näyttää silloin vähän tyhmältä. Itse käyttöähän se ei toki varsinaisesti haittaa, mikä on hyvä juttu. Silti olisi kiva, että jos estetiikan takia neuloo tuollaista kuviota, niin se edes näkyisi fiksusti. Luulen kuitenkin, että voin elää asian kanssa. Ja jos en, niin siinäpä mainiota siedätyshoitoa.

Puikkoina mulla oli 2 mm:n ja 2,25 millin puikot. Näin ohkaisiin puikkoihin tottumattomana täytyy sanoa, että tuntui kuin ois hammastikuilla neulonut. Etenkin, kun neuloi kaksi oikein yhteen ja tunsi, miten puikko taipuu tiukahkon käsialani takia. Melkein pelotti, että joku kerta napsahtaa poikki, mutta ehjinä kuitenkin sitten lopulta säilyivät: puikot ja hermoni.
Ravelry-projekti: Leafy fingerless glovesAi niin! Pressa vahvisti avioliittolain sukupuolineutraaliksi! Hurraa! Sen kunniaksi julkaisen kuvan yhden taiteilijan (mun) kipsityöstä, joka kantaa nimeä "Tahdon". :)


Superia viikonloppua ja rakkautta kaikille! <3Ei kommentteja:

Lähetä kommentti